Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért omlottak össze az európai hatalmak birodalmai az elmúl
  2012-10-01 07:17:31, hétfő
 
  2012-09-30. 18:38
Miért omlottak össze az európai hatalmak birodalmai az elmúlt száz évben?

Az elmúlt száz esztendő alatt a világ politikai térképe alapvetően megváltozott. A múlt század első évtizedében a Földgolyó felett néhány nagy birodalom uralkodott. Napjainkra legtöbbjük összeomlott és közülük csak három maradt a porondon. Az eltelt száz esztendő legnagyobb nyertese azonban kétségkívül a cionista zsidóság.

1912 körül még a Brit Birodalom volt a Föld első számú nagyhatalma. Jelentős területeket igazgatott, és komoly gazdasági hatalommal bírt még a 19. század során megtépázott Franciaország, és lélegzetelállító ütemben erősödött Németország, melyről sokan gondolták, hogy rövidesen Nagy Britanniával azonos erejű nagyhatalommá válik. Oroszország is erősnek és félelmetesnek tűnt akkoriban és kevesen feltételezték, hogy néhány éven belül részeire bomlik, majd egy agresszív eszme jegyében ismét egyesül és soha nem látott erőre tesz szert. Kína akkoriban teljes belső anarchiába zuhant, Japán viszont hihetetlen elszántsággal nagyhatalmi szerepre pályázott. Századunk első évtizedében kevesen kételkedtek az Amerikai Egyesült Államok ragyogó jövőjében, és általános volt a vélemény, hogy az USA előbb-utóbb megjelenik Európában és a világ más tájain. A Török Birodalom létéért azonban már senki egy lyukas garast nem adott volna, de nem lehetett világosan látni, mire lesznek képesek az immár fél évezrede elnyomás alatt élő arab népek, amennyiben felszabadulnak az oszmán-török iga alól. Az iszlám vallás újjászületésére 1912 körül senki sem gondolt. Jelen volt még akkoriban a porondon a néhány gyarmattal is rendelkező Belgium és Hollandia, azonban egyikük sem lehetett a világpolitikát alapvetően meghatározó erő. Olaszország is éppen ebben az időszakban kezdett hozzá a gyarmatosításhoz, de kevesen hitték, hogy a valaha is az igazán erős nagyhatalmak sorába lép. Az Osztrák-Magyar Monarchia a belső nemzetiségi ellentétek tüzében látszott felőrlődni.
A múlt század második évtizedének elején aligha gondolt volna arra bárki is, hogy száz év leforgása alatt az európai nagy- és középhatalmak mindegyike összeomlik, gyarmataikat elveszítik, és egy nagyobb impérium keretei közé tagolódva próbálják fenntartani hajdani befolyásuk legalább egy részét. Kiváltképpen a legyőzhetetlennek hitt szuperhatalom, a Brit Birodalom szétbomlása látszott hihetetlennek a múlt század elején. 1912 körül senki még csak elképzelni sem tudta volna azt sem, hogy a száz év elteltével az egykori gyarmatokból érkező bevándorlók tömegei árasztják el Európát, amelyre majd a végzetes demográfiai katasztrófa árnyéka vetül. Nem várt fejleménynek minősíthetjük még ,,felvilágosult" és a vallástól fokozatosan eltávolodó ükapáink szemével nézve az iszlám reneszánszát, valamint az idegen befolyás alá került és belső káoszba zuhanó Kína feltámadását a 20. század utolsó két és a 21. század első évtizedében. Oroszország a forradalmak, a polgárháború és a bolsevista rémuralom pusztításai ellenére végül is talpon maradt, és napjainkban hozzávetőleg akkora befolyással rendelkezik, mint a múlt század elején. (Az atombombájának és a kőolajának köszönhetően még talán nagyobbal is, habár területileg a mai Oroszország kisebb a századelő cári Oroszországánál.) Az Osztrák-Magyar Monarchia, mint az várható volt, végleg szétesett. Japán gazdasági szempontból az élre tört ugyan, de a világháborúban elszenvedett vereség nyomán a nagyratörő ábrándok szertefoszlottak. Két rettenetes világháború kellett viszont ahhoz, hogy meg lehessen akadályozni Németország nagyhatalommá válását. Az Egyesül Államok felemelkedése ugyan nem tekinthető váratlan fejleménynek, azonban arra azért 1912 körül kevesen számítottak, hogy az USA idővel olyan hihetetlen gazdasági-politikai-katonai hatalomra tesz szert, amellyel egyetlen más állam sem lesz képes felvenni a versenyt. A Török Birodalom összeomlására számítani lehetett, miként arra is, hogy a függetlenségre vágyó arab népeket a nagyhatalmak fogják leigázni.
Nem sorolom viszont a ,,meglepetések" közé a zsidóság hihetetlen gyorsaságú felemelkedését, melynek végeredménye a cionista vezetésű Amerikai-Európai Birodalom létrehozása lett. A múlt század elejének és első évtizedeinek ,,gaz antiszemitái" ugyanis megjósolták, hogy a zsidóság - a gazdasági és kulturális életben megszerzett befolyásának folyományaképpen - idővel a politikai hatalmat is megkaparintja majd a nyugati civilizáció népei fölött. A jelentősebb államok vezetői közül Adolf Hitler értette meg a legvilágosabban, hogy amennyiben a zsidóság kezébe kerül az uralom Európa államaiban, akkor mind Németország, mind pedig Nagy-Britannia vagy éppen Franciaország legjobb esetben is középhatalommá süllyed. A brit és a francia vezetők nem értették meg, milyen veszélyek fenyegetik birodalmaikat a zsidóság további erősödése esetén, de az is lehetséges, hogy németgyűlöletük homályosította el a tisztánlátásukat.
Zoom
Ha végigtekintjük az elmúlt száz esztendő fentebbiekben vázolt világpolitikai fejleményeit, akkor egy mellbevágó megállapítást kell tennünk: az összes európai birodalom szétesett és elvesztette nagyhatalmi szerepét. Ezzel szemben viszont az 1912 körül is számba jöhető, Európán kívül fekvő nagy- és középhatalmak mindegyike talpon maradt, sőt legtöbbjük - szörnyű katasztrófákat követően - újra feltámadt (mint pl. Oroszország, Kína, Törökország), sőt új szereplők is megjelentek a színen, de természetesen azok is mind a vén kontinens határain kívül: az iszlám, India, Perzsia és Brazília. Az Egyesült Államok pedig - habár a cionista zsidóság irányítása alá került - az egyedüli szuperhatalommá vált, amely egyre inkább egységesnek tekinthető globális államot alkot a végzetesen elgyengülő Európával.
Az európai birodalmak hanyatlásának és szétesésének folyamata egyébként már a 19. században megkezdődött, amikor is a legelsőként gyarmatosító két hatalom - Portugália és Spanyolország - elveszítette amerikai gyarmatait. (A spanyolok kezéből 1898-ban az USA-val vívott háború következtében kicsúszott a Fülöp-szigetek is.) A 20. században pedig összeomlott a többi európai nagyhatalom is - köztük a legyőzhetetlennek tűnő Brit Birodalom. De vajon mi lehetett az oka az vén kontinensen létrejött nagyhatalmak, valamint a nagyhatalmi szerepre pályázó országok elgyengülésének? Az első és talán legfontosabb ok a szóban forgó államok egymás elleni háborúiban keresendő, melyeknek következtében - győztesek és vesztesek is - olyan súlyos vérveszteségeket szenvedtek el, hogy nem voltak képesek megtartani korábbi gyarmataikat és befolyásukat a világban. A második ok az, hogy a kor ,,uralkodó eszméi" - a liberalizmus és a demokrácia - nem kedveztek a hagyományos értelembe vett gyarmatbirodalmak fennmaradásának. Mondhatnám úgy is, az európai nagyhatalmak vezető rétegei döbbenetes rövidlátással tették magukévá a demokratikus ideológiát, amely viszont aláásta birodalmaik alapjait. (Adolf Hitler ismét csak bölcsebbnek bizonyult ,,kollégáinál", ugyanis pontosan megértette, hogy demokratikus módon nem lehetséges birodalmat építeni, de fenntartani sem. Igaz, a cionistákkal szövetkező amerikaiak megtalálták a módját, miként lehet a demokráciára hivatkozva impériumot létrehozni. Persze az USA kétségbeejtően képmutató, ugyanis a demokráciát csak szavakban magasztalja, valójában már felszámolta, pontosan a birodalmának a megszilárdítása és kiterjesztése érdekében.) A harmadik oka pedig az európai nagyhatalmak gyors ütemű hanyatlásának az, hogy Amerikának és az Amerikában is jelentős befolyásra szert tett cionista zsidóságnak nem állt érdekében sem a brit, sem a francia birodalom fennmaradása sem (a német birodalomról nem is beszélve), hiszen ők maguk akarták uralni az egész kontinenst.
A történelem során a rómaiak, a hunok, a németek, a franciák és a Habsburgok is számtalan kísérletet tettek a kontinens egyesítésére, azonban mindegyikük kudarcot vallott. (A britek a ,,fényes elszigeteltség" stratégiájának szellemében mindig csak arra vigyáztak, hogy ne legyen olyan hatalom, amely egyesíti Európát, mert akkor egy velük közel azonos erejű rivális birodalom tűnt volna fel a színen. A britek végzetes elerőtlenedését mi sem bizonyítja jobban, hogy mostanában már csak ímmel-ámmal berzenkednek az egyesített Európa ellen, de valójában már nem harcolnak ellene. A ,,fényes elszigeteltség" immár történelem.) A zsidóság a 20. század végén azonban megvalósította az egyesített Európát, amelynek létrejöttére kevesen számítottak száz évvel ezelőtt. Igaz, ez az új államalakulat még így, egyesítve sem képes megállni a saját lábán, bár az is lehetséges, hogy a cionisták szándékosan kapcsolták össze elsősorban katonai téren Amerikával (NATO), de egyre jelentősebb a gazdasági, kulturális és politikai ,,transzatlanti" kötelékek szerepe. A cionista oligarchia ugyanis nyilvánvalóan hatékonyabban tudja uralni az egységesülő birodalmat, ahol nem kell az európai ,,öntudattal" és ,,hagyományokkal" bajlódni. (Az egyes nemzetek hagyományaival pedig végképp nem kívánnak bajlódni.)
Elképzelhető természetesen, hogy az Amerikát és Európát egységbe foglaló cionista ,,prodzsekt" végül kudarcot vall, mivel az Európai Unió elsősorban a pénzügyi és gazdasági nehézségek következtében részben vagy egészében szétesik. Azonban még ha az EU esetleg össze is omlana - amire azért nem vennék mérget (habár a legkevésbé sem bánnám,ha megtörténne) -, a hagyományos európai birodalmak újjáéledésére immár nincsen semmi esély. A bevándorlás, valamint a születések számának hihetetlen mértékű visszaesése következében az egykori európai birodalmakat létrehozó nagy nemzetek nem képesek soha többé talpra állni már. Hogy sajnálkozni kell-e egyáltalán a sorsukon, az egy másik kérdés.
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/101997/#ixzz281OpenVz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyarmatosításhoz, szertefoszlottak, tisztánlátásukat, folyományaképpen, lélegzetelállító, vérveszteségeket, németgyűlöletük, szuperhatalommá, elerőtlenedését, oroszországánál, megszilárdítása, legvilágosabban, újjászületésére, fennmaradásának, elgyengülésének, megvalósította, katasztrófákat, elszigeteltség, világpolitikát, világháborúban, atombombájának, világpolitikai, középhatalommá, kétségbeejtően, felemelkedését, függetlenségre, felszabadulnak, végigtekintjük, homályosította, hagyományokkal, hagyományaival, stratégiájának, felvilágosult, hanyatlásának, rövidlátással, kiterjesztése, európai hatalmak, elmúlt száz, világ politikai, múlt század, eltelt száz, cionista zsidóság, agresszív eszme, lyukas garast, iszlám vallás, néhány gyarmattal, világpolitikát alapvetően, időszakban kezdett, igazán erős, belső nemzetiségi, európai nagy-, nagyobb impérium, Brit Birodalom, Nagy Britanniával, Amerikai Egyesült Államok, Török Birodalom, Osztrák-Magyar Monarchia, Egyesül Államok, Amerikai-Európai Birodalom, Adolf Hitler, Egyesült Államok, Európai Unió, Perge Ottó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Gömb  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 26  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Esti kép  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Esti kép  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Szép estét  Ha így haladunk...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Esti kép  Idézetek a barátságról  Palóc Grand Canyon  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  A fák lelke  Föld napja április 22  Emlék  Búzaszentelés  A Mester kezének érintése  A lelki élet nem arról szól, ....  Sokkal bölcsebb a természet,  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  képre írva  Vannak arcok  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Április 22. a Föld napja,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Az embernek a társa: hiányzik.  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
európai hatalmak, elmúlt száz, világ politikai, múlt század, eltelt száz, cionista zsidóság, agresszív eszme, lyukas garast, iszlám vallás, néhány gyarmattal, világpolitikát alapvetően, időszakban kezdett, igazán erős, belső nemzetiségi, európai nagy-, nagyobb impérium, legyőzhetetlennek hitt, egykori gyarmatokból, végzetes demográfiai, vallástól fokozatosan, iszlám reneszánszát, idegen befolyás, bolsevista rémuralom, kőolajának köszönhetően, századelő cári, várható volt, élre tört, világháborúban elszenvedett, nagyratörő ábrándok, függetlenségre vágyó, nagyhatalmak fogják, zsidóság hihetetlen, cionista vezetésű, politikai hatalmat, nyugati civilizáció, jelentősebb államok, zsidóság kezébe, uralom Európa, francia vezetők, zsidóság további, mellbevágó megállapítást, összes európai, 1912 körül, egyedüli szuperhatalommá, végzetesen elgyengülő, európai birodalmak, legelsőként gyarmatosító, spanyolok kezéből, többi európai, legyőzhetetlennek tűnő, nagyhatalmi szerepre, szóban forgó, demokrácia &#8211, hagyományos értelembe, európai nagyhatalmak, demokratikus ideológiát, cionistákkal szövetkező, demokráciára hivatkozva, demokráciát csak, francia birodalom, német birodalomról, egész kontinenst, történelem során, kontinens egyesítésére, velük közel, britek végzetes, egyesített Európa, egyesített Európát, saját lábán, cionisták szándékosan, cionista oligarchia, egységesülő birodalmat, európai &#8222, egyes nemzetek, hagyományos európai, születések számának, egykori európai, gyarmatosításhoz, szertefoszlottak, tisztánlátásukat, folyományaképpen, lélegzetelállító, vérveszteségeket, németgyűlöletük, szuperhatalommá, elerőtlenedését, oroszországánál, megszilárdítása, legvilágosabban, újjászületésére, fennmaradásának, elgyengülésének, megvalósította, katasztrófákat, elszigeteltség, világpolitikát, világháborúban, atombombájának, világpolitikai, középhatalommá, kétségbeejtően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.